" Drop the idea of becoming someone, because you already a masterpiece. You cannot be improved. You have only to come to it, to know it, to realize it." -Osho

Tuesday, January 31, 2012

ROMAN PICISAN - (FOR MY SQUINTY EYED-BUNNY)

First of all, no, this post unfortunately have no co-relation with the group Dewa 19’s song which is super haunting. Hanya sebuah picisan bosan mengenai seorang Nobby yang tiba-tiba kicked in the “jiwang-gear”.

Amaran : Sesiapa yang tidak gemar, sensitive, alergi atau memang plainly menyampah dengan ayat-ayat jiwang- it is advisable to navigate away from this page sebelum anda muntah darah. Hehe. :P


The Unrelated Ramblings:

Sebenarnya bukan susah nak mencari cinta. Cinta itu ada di mana-mana. The male species, actually, despite being steadily depleting, are everywhere and willing to spend time and money on a woman. Or in some cases, women. Tapi bagi aku apa yang susah sekali ialah mencari orang yang aku suka serta merta. LOVE AT THE FIRST SIGHT. Oh! The great dream of every girl!

Selama ini aku suka seseorang itu selepas beberapa lama mengenali mereka. Even ada yang pada mulanya aku fikir “Ceh, bagi free pun tak teringin!” tapi last-last terkena batang hidung sendiri sebab jadi bf aku jugak. Ehehehe.

Tapi seriously, I want that Love at the First Sight. Aku tak pernah berangan-angan macam mana rupa yang aku nak, walaupun tipu lah kalau aku cakap tak pernah buat senarai ciri-ciri idaman (Eleh, apa gelak-gelak? Aku tau korang pun buat! Kan? Kan? Haha). Nak mata sepet lah, nak ada goatee lah, nak botak lah, nak badan hot la, nak tinggi lah, nak pakai glasses lah, nak pandai dressing lah, nak yang sweet romantic and caring lah..blah blah.. Tapi betul apa orang cakap, apa yang kita nak tu yang sebaliknya akan datang. Tapi tak apa sebenarnya. Bila dia saying kita tu dah cukup :)

(By the way , inilah masalah terbesar orang perempuan, always settle down for the “okay-type” when actually, she deserved better..!)

The Actual Thing:

Tapi, akhirnya, pada usia 22 tahun 5 bulan, this girl finally found that Love at the First Sight. It’s a bit unreal and unintended meeting, nevertheless FATEFUL. I was literally screaming in excitement in the toilet after meeting him. It feels like- I dreamed him into life! What exactly in my thoughts was- even if he somehow disliked or uninterested of me, I would not mind. And since I had nothing to lose, I keep my cool and be myself in front of him. Our time together was short, but my friends said, I glowed in happiness for several days. XD

Dan sepertimana lagu Roman Picisan- Dewa 19 itu, the experience was hauntingly beautiful. I love what I saw ON him, and after a long long chat, I started to love what I saw IN him. Thank you Rayray. Thank you for giving me the chance to feel that Love at the First Sight. It’s okay if we end up with someone else, I was happy enough to know that this Ice Queen can actually MELTS. <3

6 orang cakap..:

Anonymous said...

sapela orang yg leh bg cinta pandang pertama tu kan?????kan nobby kan???

Bella Bello said...

adalah... rahsia.. :P

Anonymous said...

tu pun hang nak rahsia ngan aku...ala,gitau la sapa laki yg beruntung tu???

Bella Bello said...

haha.. the problem with aninomity is.. the aninomity.. nak tau sapa kena l bgtau anda ni sapa dulu.. iye dak? :P

Anonymous said...

tu pun nak kedek ngan aku...macamla tak kenal sapa kita..si die ke yg beruntung tu?aku dengar2 abang asykar kan.hehe

nObby said...

hoishh.
paparazi sgt!! hahahaha

Powered by Blogger.

Recent Posts

Ai Yam Miz Sat Drivah

© 2011 Nama Saya Nabeela, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena