" Drop the idea of becoming someone, because you already a masterpiece. You cannot be improved. You have only to come to it, to know it, to realize it." -Osho

Friday, February 3, 2012

KOMIK pun Buku JugAk!!!

Hari ini hari yang biasa, except hari ni aku pergi settlekan hal-hal bank, bayar duit sewa etc.., dan aku mendapati bahawa aku ada extra money. (YES!) Terus ke 7E, beli 3 novel grafik (a.k.a KOMIK) setelah hampir beberapa semester tak pernah beli.. kerana ada housemate pembeli dedikasi, maka aku jadi peminjam berdedikasi jugak la.. haha. Buku yang aku beli tu Strawberry vampire-kaoru ngn Sedalam Mana Cintamu -sugiyama miwako. BeSt GilE. *menari nari*

Masa kecik2, (oh, sekarang pun "kecik" lagi sebenarnya haha) aku memang gila komik, GEMPAK, Starz Kreko.. u name it, i got it all. Until one day, babah come to me and grabbed my comics and said "Cuba lah baca buku! Simpan komik-komik tu sekarang!". Oh. sentap! Komik bukan buku ke??

Kenapa orang cakap komik bukan buku?

  1. buku ada banyak helaian, kena selak-selak. which is the trait differentiating between books and short stories, poem and etc. Komik pun kena selak2, mana ada komik sehelai je? haha
  2. Buku ada tulisan dan gambar-gambar. Jeng jeng jengg komik pun ada! XD
  3. Buku juga merupakan bahan bacaan yang menghiburkan. Apatah lagi komik?
  4. Bila kita baca buku, kita dapat memperkayakan minda. Komik selalu berdasarkan fantasi, imaginasi, sesuatu yang luar biasa dan luar jangkaan. - Bukan kah itu membantu mengembangkan minda??
Tapi pada aku buku ialah apa-apa bahan bacaan yang menyalurkan emosi. Hanya buku dapat beri impak emosi, mentaliti dan ilmiah kepada aku. Bahan bacaan yang buat aku menangis, ketawa sensorang, kagum, berangan, tension (merujuk kpd buku2 law aku yang tebal macam kamus tu, mahal nak mampus plak tu. argh tension!), squealing macam orang gatai, dan teruja nak baca sambungan nya... SEMUA TU PADA AKU IALAH BUKU!

dan pada aku baik aku dok rumah baca komik sambil sidai kain daripada pergi clubbing ke, melepak kat mall ke, tengok porn kat internet ke.. ye tak?

NAMA SAYA NABEELA, DAN SAYA SUKA KOMIK

sengal gila dapat buku baru. hehe

2 orang cakap..:

Anonymous said...

nama saya komik dan .... saya suka nabeela!!!!siapa saya,cubala teka?

Bella Bello said...

hmmm.. haha.. org perak ke ni? ate ko mengape?

Powered by Blogger.

Recent Posts

Ai Yam Miz Sat Drivah

© 2011 Nama Saya Nabeela, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena