" Drop the idea of becoming someone, because you already a masterpiece. You cannot be improved. You have only to come to it, to know it, to realize it." -Osho

Sunday, October 7, 2012

Dunia Belum Berakhir

Okey ni memang apa yang korang fikirkan.

Tajuk Lagu dari satu kumpulan dari Indonesia.

Begitu lah. haha.

Tapi sebenaq nyaa, cheq nak cakap pasai benda len. Awat pasepa tak boleh kaa cheq pakai tajuk lagu? Habaq mai tang mana tak boleh??

Anywayss,sebenarnya saya nak cakap pasal Kesilapan (a.k.a "Mistake" bak kata abg Omputeyy) dan hubungan nya dengan Keyakinan Diri (a.k.a "Self-Confidence" bak kata uncle Omputeyy).

Biasalah kita semua ni manusia, tembak sekali mati, kena pukul berdarah, kena marah menangis, dan paling selalu, buat silap kemudian menyesali/terasa rendah diri/terasa macam bod** (mama saya cakap tak baik sebut. Ehem). Berdasarkan pengalaman sendiri, saya adalah jenis yang kalau buat salah ke silap ke, selalu teringat balik. Macam Guilty Conscience. E.g: Terrosakkan barang orang, Terpinjam duit banyak, Terbuat salah masa assignment group, Bagi kereta accident dan tengok babah bayar ribu-ribu kat orang workshop, Biarkan diri sendiri ditipu hidup-hidup, dll.

Kadang-kadang susah betul nak lupa semua tu, dan benda tu asyik je rewind macam radio rosak dalam kepala ni. :'( Tambahan, kadang-kadang ada pulak orang yang 'baik hati' guna ayat kejam ingatkan kita pasal salah tu. (macam KPK yang dengar permohonan pindaan petisyen aku. huks)

Apapun, Dunia Belum Berakhir. Takde masalah yang kita tak boleh selesaikan, sebab Allah takkan bagi dugaan atau cubaan yang Dia tahu hambanya tak boleh hadapi (atau "Handle" bak kata Kakbila yang Puteyy cakap. hehe) Yang penting kita sedar kita salah, kita berhenti buat salah, kita ingatkan diri kita supaya jangan buat salah lagi.

..dan kita pun akan lebih matang :)
0 orang cakap..:

Powered by Blogger.

Recent Posts

Ai Yam Miz Sat Drivah

© 2011 Nama Saya Nabeela, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena