" Drop the idea of becoming someone, because you already a masterpiece. You cannot be improved. You have only to come to it, to know it, to realize it." -Osho

Monday, May 11, 2009

Masa2 MuDa Mudi~~




Aku sungguh Comel. (bangga tanpa sebab yang nyata)



Mama aku kata, masa aku kecik-kecik, aku ni buas gila. Suma nak panjat. Suma nak krabat. Suma nak gayut. Tapi aku tak leh la nak nafikan ke hyper an aku masa kecik sbb ada bukti smpai la la ni.(banyak parut bekas jatuh). La ni aku tak panjat2 dah la.. Dah taubat kembali ke pangkal jalan menjadi wanita melayu yang ayu.

Kemarin aku bukak album2 lama family aku. Berhabuk siot. Haha. Ada gambaq kami empat2 beradik masa baby, masa pra tadika, masa tadika, sekolah rendah, sekolah menengah sikit2, yang gambaq2 baru ja tadak sebab dah pakat canggih.. simpan dalam laptop atau memory card videocam ja. Dan aku dapati.. Aku sangat comel (dan masih comel haha) serta kurus kering masa kecik2 dulu. Dan juga sangat buas sepertimana mama aku habaq- kebanyakan gambar aku adalah gambar2 memanjat, bergayut dan memperosokkan diri dalam kotak dan bakul (sebab aku kan kurus tyme tu. Ceruk mana pon aku muat punya).


Ni gamba aku masa tgh khusyuk tgk tv. Stunt terhebat spanjg masa. hahahahaha







Ni pulak gambaq aku panjat kandang singa kat Zoo Taiping. Hahahaha. Terbukti bahawa aku dari kecik mmg suka singa. Aku pakai suar merah tu, Cheah suar biru, Maktok aku yang pakai baju kurung, Mama baru je nak pusing tgk tmpat lain (yang baju blueblack + tdung kuning)


Masa aku kecik, aku agak boyish sebab aku suka rambut pendek dan pakai seluar pendek mnampakkan kaki aku yang macam ranting itu. Tapi aku tau aku tak tomboy sebab aku suka budak laki-- aku ingat lagi aku suka kat sorang jiran aku, dia tu muda setahun pada aku (haha. Pastu aku mmg dapat pakwe muda setahun) tapi kecik2 lagi dah hensem. Dan mak dia pon sgt baik ngn aku sbb dia tadak anak pompuan, maka aku pon (dgn tak malunya) telah mengisytiharkan diri sbg menantu family itu. Harharhar. Gila childish. Tapi aku comel masa kecik, dan ramai kawan2 mak aku mmbuat spekulasi liar bahawa aku akan jadi seorang bride yang cantik bila besaq. (heee3~)





Pengasuh aku yang geram dgn kecomelan aku telah memekapkan aku tanpa persetujuan dan kerelaan aku. Wuuuu

5 orang cakap..:

Anonymous said...

woooooooo giler comel nobby!
kecik2 nmpak tinggi jer.ahaks.

nObby said...

masa kcik aku mmbesar dgn kadar tumbeasaran yg btul. tp bila dah sekolah menengah, aku gado ngn sapa tah, dia sumpah aku jd pndek. maka... hukhuk

Fatin said...

ko mmg ganas.

lebih ganas dari aku.

xsangka. hahaha

chentasejati said...

todiaaaaaaaaaaa...comel sungguh laa cek tgok budak niey! anak sapo xtaw! haha

amal X icchan said...

aku tak taw sama ada ko menulis blog dalam nada dan niat narcisstic or what ... tapi memang cumel..
Makcik Mashitah and Pakcik Razak! anak anda memang comell..

Powered by Blogger.

Recent Posts

Ai Yam Miz Sat Drivah

© 2011 Nama Saya Nabeela, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena